Kodlama, bilgisayarlarla nasıl etkileşim kurduğumuz ve web siteleri, video oyunları, uygulamalar vb. Oluşturmak ve çalıştırmak için kullandığımız şeydir. Kodlamayı öğrenmek, bilgisayar dilinde konuşmayı ve yazmayı öğrenmek demektir. Bu zor görünse de, teknoloji bugün çocukların hayatının büyük bir parçası olmuş durumda. Genç öğrencilerin dijital dünya ile nasıl tasarlanacağını, geliştirileceğini ve iletişim kuracaklarını öğrenmeleri çok önemli. Kodlamanın yeni bir okur yazarlık seviyesi olduğunu da unutmamamız gerekiyor.

Kodlamanın çocuklar üzerinde kanıtlanmış bazı faydalarını aşağıda sıralayalım;

1. Üretkenlik

Kodlama, küçük çocuklara teknoloji hakkında detaylı bilgiye sahip olmasını ve aynı zamanda onun üreticisi olmasını sağlar. Sadece oyun oynamak yerine, kendileri bir oyun üretebilirler .

2. Bilişimsel Düşünme

Kodlama, bilişsel becerilerini geliştirip, mantıksal ve sıralı düşünce süreçlerini sağlar .Bir bilgisayar gibi düşünebilecekleri için hataları ve yeni geliştirmeleri kolay ve hızlı bir şekilde kavrayıp çözümleyebilirler. Aynı zamanda bilişimsel düşünceye sahip bir kişi bu düşünceyi hayatın her alanında kullanıp bu durumu avantaja çevirebilir.

3. İşbirliği

Kodlamaya ilgi duyan her çocuk bir problemi çözmek için akranlarıyla iş birliği yapmayı bilir. Bazı projeler ekip çalışması gerektirir ve bir iş bölümü oluşturulur. Bağımsız gibi görünen bu iş süreçleri uygulamaya geldiğinde iş birliği ile birleştirilip çalışır hale getirilir.

4. İletişim

İletişim, yaşam boyunca gerekli olan önemli bir beceridir. Küçük çocuklar kodlamayı öğrendiklerinde, teknolojiyle iletişim kurmayı öğrenirler . Bu onlara karmaşık sorunları nasıl çözeceklerini öğretir.

5. Kalıcılık

Karmaşık problemlerin üstesinden gelmek sinir bozucu olabileceğinden, genç öğrenciler için zor bir süreçtir. Kodlamayı erken öğrenenler algoritma mantığını kavradıkları için bir daha unutmaları çok zordur.

6. Anlama

Öğrenciler programlama bilgisi ile çevrelerini daha iyi anlayabilirler. Sıralı düşünce yetenekleri sayesinde sayesinde olacaklar hakkında ön görüde bulunabilirler.

7. Kariyer

Yeni düzende, yazılım ve yazılım teknolojileri alanında uzman kişiler bir hayli rağbet görmekte. Kendini iyi şekilde geliştiren bir yazılmcıya bir çok kapı açılacaktır.

8. Mantık

Robotik kodlama mantıksal düşünme gerektirir. Öğrenciler istenen sonucu almak için adım adım ilerlemeleri gerekmektedir. Bu şekilde, küçük çocuklar da onları önceden tahmin ederek, test ederek ve kodlarını düzelterek sorunlardan kaçınabilirler.

9. Algoritmik Düşünme

Bu becerilerin yanı sıra çocuklar, bir problemi çözmek için tanımlama yeteneği olan algoritmik düşünmeyi de öğrenirler. Çocukların sorunları adım adım bölerek çözmelerini sağlar .